Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Gürültü Kirliliği, Yunusların İşbirliği Ve Avlanma Stratejilerini Etkiliyor

24 Ocak 2023

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Birçok hayvan türü arasında yunuslar, sesle yer belirleyebilme yeteneğiyle öne çıkarlar. Denizlerde avlanmak, yiyecek aramak ve üremek için birbirleriyle iletişim kurarlar. Ancak son yıllarda insan kaynaklı etmenlerin artmasıyla, yunusların iletişim kurması zorlaşmış ve hatta tehlikeye girmiştir.

BBC'nin haberine göre, denizlerdeki gemi geçişleri ve inşaatlar gibi etmenler, yunusların seslerini yayamamasına neden oluyor. Bu durum yunusların işbirliği yapmasını, yiyecek aramasını ve üremesine engel oluşturuyor. Bristol Üniversitesi Profesörü Stephanie King yaptığı açıklamada, hayvan gruplarının yiyecek arama konusunda daha az işbirliğine gitmesi durumunda bireysel sağlıklarının etkileneceğini ve zaman içinde tüm nüfusun sağlığının da bu durumdan etkileneceğini belirtiyor.


Ses, deniz hayvanlarının algıları için en önemli duyulardan biri. Işık suyun içinde emilirken ses, suda onlarca hatta yüzlerce kilometre uzağa erişebiliyor. Bu nedenle memeli deniz hayvanları, balinalar, yunuslar ve domuz balıkları gibi, birbirleriyle konuşmak için çeşitli seslerden oluşan bir iletişim yöntemi geliştirmişlerdir.

Ancak günümüzde, insanların oluşturduğu gürültü kirliliği yunusların seslerini yayamamasına neden oluyor. Bu durumda, yunuslar yiyecek arama, avlanma ve üreme gibi hayati faaliyetlerinde işbirliği yapamıyor ve bunun sonucunda ölümcül sonuçlar ile karşılaşıyor. 
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo