Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Yeni Zelanda çiftlik hayvanlarının geğirmelerini vergilendirecek

17 Haziran 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Yeni Zelanda, çevreye yardımcı olmak için yeni bir vergi getirmeyi düşünüyor. 



Yeni vergilendirme sistemine göre çiftçilerin sahip oldukları çiftlik hayvanlarının sayısı üzerinden vergi ödemelerini istiyor. Koyunlar, inekler ve diğer çiftlik hayvanları çok fazla metan üretir ve bu en zararlı sera gazlarından biridir, doğrudan iklim değişikliğinin büyük bir nedenidir. Hayvanlar her geğirdiklerinde ve osurduklarında da metan salgılarlar. Yeni Zelanda İklim Değişikliği Bakanı James Shaw, "Atmosfere saldığımız metan miktarını azaltmamız gerektiğine dair hiçbir şüphe yok" diyerek çiftçiliklerin daha çevre dostu olmasını istiyor. 

Çiftçiler, hayvanlarının ürettiği metan için bir tür vergi ödemek zorunda kalacak. Shaw ayrıca çiftçilerin çiftçilik yapma biçimlerini değiştirmelerini istiyor. Buna göre hayvanlar ot yerine yosunla beslenerek daha az emisyon üretecek. Bakan Shaw aynı zamanda çiftçilerin daha fazla ağaç dikerek ödedikleri vergiyi azaltabileceklerini de söyledi. 

Kaynak ve İngilizce Aslı — https://breakingnewsenglish.com/2206/220616-cow-burps.htmlhttps://news.yahoo.com/new-zealand-considers-taxing-cow-and-sheep-burps-to-combat-climate-change-184504518.html

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo