Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Google Haritalar artık temiz hava bulmanızı sağlayacak

17 Haziran 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Google Haritalar, PurpleAir'in sensör ağından hiper yerel veriler toplayarak şehrinizdeki veya diğer bölgelerdeki Hava Kalitesi Endeksi (AQI) hakkında sizi bilgilendirecek.



Google Haritalar, gerçek zamanlı trafik güncellemeleri ve yol tarifleriyle bir şehirde veya ülkede gezinmek için yararlı bir araçtır. Hatta bize belirli bir bölgedeki mevcut toplu taşıma araçlarını gösterir. Artık teknoloji devi Google, Haritalar'a faydalı bir özellik daha ekledi. Şirket şimdi Google Haritalar'ı yeni hava kalitesi indeksi (AQI) özelliğiyle entegre etti. Bu yeni ekleme, kullanıcılara mevcut şehirlerindeki havanın kalitesini göstermek için kullanışlıdır.

Google Haritalar, kullanıcıların yalnızca dışarıdaki hava kalitesi iyi olduğunda bir sonraki yürüyüşlerini veya bisiklete binmelerini planlamalarını kolaylaştırmak için hem iOS hem de Android'de kullanılabilir. Şehirdeki dumandan veya dumandan kaçmanıza yardımcı olacak bu AQI özelliği, genel olarak hava kalitesini görüntülemek için ABD'deki EPA gibi yetkili kurumlardan veri toplar.

Havanın ne kadar sağlıklı olduğunu göstermek için ABD'deki EPA (Çevre Koruma Ajansı) gibi kurumlardan toplanan hükümet verilerini kullanarak doğrudan harita üzerinde bir Hava Kalitesi İndeksi (AQI) görüntüler.

Haritalar, bir bölgedeki mevcut koşulların hiper yerel bir görünümünü sağlayan düşük maliyetli bir sensör ağı olan PurpleAir'den hava kalitesi hakkında bile bilgi alır.

Kaynak ve İngilizce Aslı — https://www.planetcustodian.com/google-maps-will-find-fresh-air/26415/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo