Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

D.Gray-man'in Animesine Ne Oldu?

09 Eylül 2021

tarihinde Mavililer.com paylaştı
Büyük bir hayran kitlesine sahip olmasına rağmen, D.Gray-man animesi bir anda ortadan kayboldu. Peki bu serinin ortadan kaybolma hikayesi ne?



D.Gray-man, 2006'da yayınlanmaya başladığında çok popüler bir seriydi. Naruto, One Piece ve diğer shonen serilerinde olduğu gibi, bu da uzun ömürlü bir seri olarak planlanmıştı. Fakat buna rağmen manga devam ederken anime serisi aniden sona erdi. 

D.Gray-man'in konusu


Dönemin birçok popüler anime ve JRPG'si gibi, D. Gray-man'ın konusu da dini bir temele sahiptir. Dizi, dünyayı Nuh ailesine karşı savunmak için "Masumiyet" tarafından desteklenen bir dizi mistik silah kullanan Kara Düzen adlı bir grup şeytan hakkındadır. 19. yüzyılda geçen dizinin ana kahramanı, kendi gizemli ve karanlık gücünü kontrol etmekte zorlanan Kara Düzen'in yeni bir üyesi olan Allen Walker'dır. Orijinal seri, başlangıçta manganın yaklaşık 210 bölümünü uyarlar.

Görsel olarak ilginç, ilginç karakterlere ve ayrıntılı aksiyon sahnelerine sahip bu serinin yaratıcısı Katsura Hoshino, seri yayınlandığında olumlu eleştiriler almıştır. Seri 2019 itibariyle Japonya'da hala 24 milyon kopyası satış rakamına sahiptir. Peki aksiyon sahneleri ile dolu olan ve popüler bir mangaya sahip bu anime serisi neden aniden sona erdi?

D.Gray-man neden sona erdi?


D.Gray-man anime serisi 103 bölüm sürdü ve dört mevsime yayıldı. Ancak dördüncü sezonun bitiminden sonra seri durdu.

En büyük sebep serinin ilerleme hızı olmuştur. Anime, mangaya daha fazla ilerlemek için zaman tanımak ve gerçekten uyum sağlayacak bir şey vermek için zaten aşırı miktarda filler hikayeleri oluşturmak zorunda kalmıştır. Ne yazık ki, bu fillerın bir kısmı aslında manganın belirli olayları ve unsurlarıyla çelişmektedir. Normal sezon araları ve sabit miktarda filler, diğer popüler animelerde olduğu gibi manga ile eşit bir şekilde ilerlemesine izin vermiş olsa da, bu D.Gray-man için mümkün olmamıştır.

Katsura Hoshino da ne yazık ki sağlık nedenleriyle mangasına bir kez norovirüs vakası için ve bir kez de boyun yaralanması nedeniyle ara vermek zorunda kaldı. Bu, yeni bölümlerin düzenli olarak yayınlanmasını engelledi.



Anime sonunda 2016'nın devam serisi D.Gray-man: Hallow ile ekranlara geri döndü. Başlangıçta remake olduğundan şüphelenilen bu TV dizisi, mangayı orijinal anime'nin bittiği yerden uyarladı. Ne yazık ki, Hallow, ilk animenin karşılaştığıyla tam tersi bir problem yaşadı. Hallow acele etti ve yeni bölümlerin materyallerinin çoğunu gösterdi. Hallow'u yaratma konusunda başlangıçta tereddütlü olan Hoshino da bu durumu eleştirdi. 

Buna rağmen, D.Gray-man manga serisi hala güçleniyor, hatta son zamanlarda kendi dönüm noktasına ulaşıyor. Twitter'daki bir kaynağa göre, dizi Jump SQ Rise'ın 2021 Yaz baskısında "ana hikaye noktasına" geldi. Birçoğu, mangaka sağlığıyla ilgili yukarıda belirtilen sorunlar nedeniyle ara sıra yayınlanan dizi için bunun ne anlama geldiğinden emin değil. Bazıları bunun dizinin bittiği anlamına geldiğinden şüphelenirken, diğerleri bunun basitçe yeni bir başlangıca yol açabileceğine inanıyor.

Her iki durum da doğruysa, belki de şimdi animeyi tamamen sıfırdan yeniden başlatmak için her zamankinden daha iyi bir zaman olabilir. Bu şekilde, son Shaman King yeniden başlatmasının yaptığına benzer şekilde, fillera dayanması gerekmeyen daha mangaya uygun bir seri üretilebilir. 


Kaynak ve İngilizce Aslı — https://www.cbr.com/what-happened-to-d-gray-man-anime/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo