Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

En Gerçekçi 5 Spor Animesi ve Mangası

09 Eylül 2021

tarihinde Mavililer.com paylaştı
Spor hikayeleri, özgünlük ve saçmalık arasında ince bir çizgide ilerler. Bu beş anime ve manga, doğru olanı yaparak gerçekçi bir hikaye sunmayı başarıyor. 

Spor animeleri, heyecan verici yarışmaları, zorlayıcı takım arkadaşı dinamiklerini ve kişisel gelişimle ilgili hikayeleri ile öne çıkar ve hepsi de ilgi çekici, hızlı tempolu bir animasyon sunar. Bununla birlikte, bu seriler ile ilgili ortak bir hayal kırıklığı gerçek sporun kendisinden sapmasıdır.

Gerçek hayattaki sporlar, her zaman anime veya mangadaki hikayeler kadar yoğun veya önemli değildir. Ayrıca, kuralların yanlış tasviri, hareketli eylem veya sporun zihinsel yönü izleyicileri uzaklaştırabilir. Bu beş örnek anime ve manga ise tam olarak doğru olanı yapmayı başarıyor.


5- Ping Pong the Animation



Ping Pong the Animation, olağanüstü ve benzersiz animasyon stili için olduğu kadar, gerçekçi karakterlerle ve zengin hikaye anlatımı için de övgüyle karşılanmaktadır. Doğuştan yetenekli genç ping pong oyuncuları, kişisel azim ve motivasyon bulmaya çalışmaktadır. Ping Pong the Animation, özellikle o dürtüyü bulmanın zorluğunu aktarmada çok başarılıdır, yani sevimsiz bir takım arkadaşının moral verici konuşması işe yaramaz.

Spor rekabeti açısından, Ping Pong the Animation kesinlikle bu baskı hissini verirken aynı zamanda gerekli hafiflik anlarını da sağlıyor. Karakterler genellikle sert, ancak komedi açısından açık sözlü veya abartılıdır. Özetle spor anime ve mangalarına ilgi duyan herkesin izlemesi gereken bir seridir.


4- Yuri!!! on Ice



Yuri!!! on Ice, yirmili yaşlarında profesyonel patencilerin yer aldığı bir seridir. Karakterlerin çoğu gerçek buz patencilerine dayanmaktadır. Yuri'nin güç bulma hikayesi, gerçek hayattaki sporcuların hikayelerine dayanır.

Ayrıca birçok spor anime ve mangasının aksine Yuri!!! on Ice, rekabetçi artistik patinajın yanı sıra bir aşk hikayesini anlatıyor. Bununla birlikte serideki artistik patinaj hareketleri profesyonel artistik patenci Kenji Miyamoto tarafından koreografisi yapılmıştır. Yuri!!! On Ice, birçok spor anime ve mangasını gerçekten gölgede bırakıyor ve artistik patinaj sanatını güzel bir şekilde ele alıyor.


3- Stars Align



Son zamanlarda çıkan ve en çok gözden kaçan spor animelerinden biri olan Stars Align, atletik gerçekçiliğin harika bir örneğidir. Hikaye, sadece bir maç kazanmaya çalışan ve performansları artmazsa dağılma riskiyle karşı karşıya kalan bir çocuğun tenis takımı etrafında dönüyor. Olaylardaki bu farklılık bir spor animesi için canlandırıcı ve aynı zamanda en iyinin en iyisi olmaktan ziyade bir takım olarak çalışmanın önemini anlatıyor.


2- Haikyuu!!



Doğru atletik temsilin gerçek bir özelliği olan Haikyuu'dan bahsetmeden spor animeleri tartışılamaz. Hem manga hem de anime, gerçekçi bir voleybol anlatımıyla geniş bir hayran kitlesi topladı. Deneyimli bir voleybolcu tarafından yazılan seri, spora aynı tutkuyu paylaşan birçok oyuncuda yankı uyandırdı.

Hikaye, lise erkek takımında birlikte başlayan genç hırslı voleybolcuları takip ediyor. Haikyuu!! mütevazı başlangıçların ötesine geçerek yeteneklerini Olimpiyatlara kadar götürmeye çalışan karakterlerin yolculuğuna anlatıyor. 


1- Sk8: The Infinity



Sk8: The Infinity, bu listedeki diğer animeler kadar gerçekçi değil. Anime, bir kaykay üzerinde yapılabilecek hareketleri abartıyor. Bununla birlikte, Sk8: The Infinity, diğer birçok spor animesinin başarısız olduğu ilginç bir kafa yapısını anlatıyor. Doğal yeteneklere sahip paten ustaları arasındaki yarışların ortasında, kahramanımız Reki kendi yetersizliğiyle boğuşmak zorunda kalır ve kendiyle barışmanın bir yolunu bulur. Spor yapan herkes, çoğu zaman bu acı gerçekle yüzleşmek zorunda kalırlar. Sk8: Infinity bu önemli noktaya güzel bir şekilde değinmeyi başarıyor.

Kaynak ve İngilizce Aslı — https://www.cbr.com/realistic-sports-anime-manga/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo