Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

YouTube, içerik çalınmalarını önlemek için yeni bir telif hakkı koruma özelliği ekliyor

18 Haziran 2021

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Sosyal dünyasında, insanların görüntüleme ve para kazanma umuduyla içerik oluşturucuların videolarını bütünüyle yeniden yüklemesi oldukça yaygın bir durumdur. Bu yüzden YouTube videoların içerik sahibinden yetkisiz yüklenmesi ve bu yolla oluşan içeriklerin kopyalarının kaldırılmasını kolaylaştırmak için yeni bir özellik ekledi.



İçerik oluşturucuların adil kullanım kapsamına girmeyen ve içeriklerinin tam kopyası olan videoları daha kolay tanımlamasına ve kaldırmasına olanak tanıyan yeni bir özellik uyguladıklarını açıkladı.

Ryan 'Fwiz' Watt, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, içerik oluşturucuların isteği üzerine yetkisiz yüklemeleri hedefleyen bu yeni özelliği eklediklerini ve önümüzdeki aylarda Copyright Match Tool (Telif Hakkı Eşleştirme Aracı) adındaki bu özelliğe olan erişimi genişletmeyi planladıklarını açıkladı.



Bir içerik oluşturucu YouTube'daki bir video için yayından kaldırma isteği gönderdiğinde, kendisine "bu videoların kopyalarının ileride YouTube'da görünmesini engelleme" seçeneği sunulacak. Bu seçenek işaretlendikten sonra aynı videonun tüm kopyaları, daha yükleme aşamasındayken otomatik olarak YouTube'dan kaldırılacak.

Copyright Match Tool önceden yalnızca YouTube İş Ortağı Programı'ndaki kullanıcılara açıkken, yakında geçerli bir yayından kaldırma isteği gönderen tüm içerik oluşturucuları kapsayacak şekilde herkes tarafından kullanılabilir olacak.


Kaynak: https://www.dexerto.com/entertainment/youtube-adding-copyright-protection-feature-to-prevent-content-stealing-1597467/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo