Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

RTÜK'ten Spotify ve FOXplay'e 72 saat süre

12 Ekim 2020

tarihinde Fatih Çeker paylaştı

RTÜK, lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle aralarında Spotify ve FOXplay'in de bulunduğu bazı yayın kuruluşlarına ihtarname gönderdi. Eğer bu kuruluşlar 72 saat içerisinde başvuruda bulunmaz ise RTÜK, bu kuruluşlara erişimin engellenmesi için başvuruda bulunacak.



İnternet, radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine girmesinin ardından lisans başvurusu yapmayan Medyaport TV, Paylas FM, Spotify ve FOXplay'e 72 saat verdi.

RTÜK denetimine giren kuruluşlardan "Netflix" ,"Amazon Prime Video" ve "Mubi" gibi yayıncılar lisans için başvuru süreçlerini başlatırken bazı kuruluşlarda lisans başvurusunda bulunmadı.

Öte yandan Türkiye'de 1 Ekim'de de internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında yasa adlı yeni bir düzenleme de yürülüğe girmişti.

Sansür endişesiyle tartışmalara neden olan yasa, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan dış kaynaklı her sosyal ağ sağlayıcıyla Türkiye'de temsilci bulundurma şartı getirildi. Aksi takdirde aşamalı olarak söz konusu platformlara erişim engeli getirmesi planlanıyor.

Yasanın yürülüğe girmesinden sonra en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik açmama kararı aldığı Türk basınına yansımıştı. Ancak bu konuda Facebook ve Instagram'dan resmi bir açıklama yapılmadı.

Önümüzdeki günlerde bu olaylar hakkında açıklama yapılması bekleniyor.


Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo