Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Microsoft, Uzaktan Çalışma Seçeneğini Kalıcı Hale Getiriyor

09 Ekim 2020

tarihinde Oktay Çubukçu paylaştı

Microsoft, personellere yönetici'nin onayı ile kalıcı olarak evden çalışma seçeneğine sahip olacaklarını söyledi.



Bu hareket ile  uzaktan çalışma'nın kalıcı bir seçenek olacağını söyleyen ABD teknoloji devi'nin rakipleri Facebook ve Twitter gibi karar verdiği görünüyor.

Birçok şirket, uzaktaki personel sayısında uzun vadeli bir artış bekleyerek ne kadar ofis alanına ihtiyaç duyduklarını yeniden değerlendiriyor.

Microsoft, donanıma erişime ihtiyaç duyanlar gibi bazı rollerin yüz yüze bir mevcudiyet gerektirmeye devam edeceğini söyledi. Ancak birçok personel, yöneticilerinin resmi onayına ihtiyaç duymadan evden yarı zamanlı çalışabilecek.

Bir Microsoft sözcüsü, yeni rehberlik hakkında "Amacımız, çalışan girdisi, veriler ve kültürümüzü yaşarken bireysel çalışma tarzlarını ve iş ihtiyaçlarını destekleme taahhüdümüz tarafından yönlendirilen, zaman içinde çalışma şeklimizi geliştirmektir" dedi. İngiltere personeli için de geçerli olacağını söyledi.

Uzaktan Çalışmaya Geçiş

Ulusal İstatistik Ofisine göre Nisan ayı itibariyla istihdam edilenlerin %46'sından fazlası evden iş yapıyordu.

Stanford Üniversitesi ekonomi profesörü Nicholas Bloom'a göre bu, Mayıs ayında işgücünün %42'sinin uzaktan olduğu ABD ile karşılaştırılabilir.

Bu pay Ağustos ayında yaklaşık %35'e düşerken, yine de önemli bir değişiklik oldu. Pandemiden önce, işçilerin sadece %2'sinin tam zamanlı uzaktan çalıştığını söyledi.

Birçok işveren, ilk başta şaşırtıcı bir şekilde üretken olarak geçişi selamladı. Ancak aylar geçtikçe bazı dezavantajlar ortaya çıktı.

Örneğin, bu ay bir konferansta, Microsoft'un kendi genel müdürü Satya Nadella, özel hayat ile iş hayatı arasındaki bölünmenin olmamasının "bazen işte uyuyormuşsunuz gibi hissettirdiği" anlamına geldiğini söyledi.

Yine de birçok firma, pandemiden sonra daha esnek çalışma seçeneklerinin devam etmesini beklediklerini söyledi.

PWC anketine göre, işverenlerin yaklaşık %55'i virüsün geçmesiyle ilgili endişelerden sonra personelin haftada en az bir gün evden çalışmasını beklediklerini söyledi. Çalışanların %80'inden fazlası bu fikri desteklediklerini söyledi.

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo