Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Trump'ın TikTok yasağı askıya alındı

29 Eylül 2020

tarihinde Mavililer.com paylaştı
ABD federal mahkemesi pazartesi yürürlüğe girmesi beklenen TikTok yasağının yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı. Mahkeme bu yasağın yasal olarak uygunluğunu ve Trump yönetiminin iddia ettiği gibi ulusal güvenlik riski taşıyıp taşımadığını değerlendirecek. ABD Başkanı Donald Trump Ağustos ayı başlarında TikTok'un ana şirketi ByteDence'i kapatmakla tehdit etmişti. Trump, Amerikan vatandaşları için ulusal güvenlik riski oluşturduğunu iddia etti. Bu söylemler sadece ByteDance bünyesindeki TikTok için değil, aynı şekilde Çin merkezli bir şirket olan Tencent'in bünyesindeki WeChat'e de kısıtlamalar getirilmesini öngörüyordu. 



Yasaklama emrini Federal Yargıç Carl J.Nichols, askıya aldı. Bu askıya alma kararı, Trump yönetiminin Çin mobil uygulamalarını yasaklamalarında önlerine çıkan ikinci engel. Geçen haftalarda San Francisco'daki bir federal yargıç da  WeChat uygulamasına yapılacak olan bir yasağı engellemişti.

Bu askıya alma kararlarının ne gibi sonuçlar doğuracağı hala belirsiz. Görünüşe göre bir kaç ay daha bu yasaklama girişimleri gündemimizi meşgul edecek.
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo