Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Oyun, Kitap ve Filmler için TVTime benzeri uygulamalar

28 Eylül 2020

tarihinde Abdulkadir paylaştı
İzlediğimiz filmleri ve dizileri takip etmek ve liste yapmayı sevenler bunun için çeşitli site ve uygulamalar arıyor. Bugün kullandığım bütün uygulamaları size tanıtacağım.



1- Dizi için: TV Time

TV Time bünyesinde sadece dizileri barındırıyor. Fakat bu diziler sadece Amerikan dizileri değil, animelerden kore dizilerine kadar çok geniş bir arşivi var. Türk dizilerini bile takip edebiliyorsunuz. Kaldığınız dizinin son bölümünü ve yeni sezon bekleyenler için kaç ay sonra bölümün çıkacağını gösteriyor. Çok dizi izleyenler kaldığı yeri bulma açısından kesinlikle kullanmalı. TVTime'ın sevdiğim bir özelliği de bölümlere yorum yapabiliyorsunuz. Güncel dizileri izleyip işaretledikten sonra bölüm yorumlarına gelen memelere bakmak güzel oluyor.

Profilim: https://www.tvtime.com/en/user/17680512/profile

2- Anime ve Mangalar için: MyAnimeList

Anime ve manga dünyasını takip edip bu siteyi bilmeyen yoktur. Bilmeyenler için özetleyecek olursam kaldığınız anime ve manga bölümlerini işaretliyorsunuz ve bitirdiğiniz animeleri ekleyerek arşivinizi oluşturuyorsunuz. Ayıca anasayfasındaki anime öneri kısmından ve sezonluk animeleri gösterdiği bölümden yeni animeler keşfedebilirsiniz.

Profilim: https://myanimelist.net/profile/Bluenchanter

3- Filmler için: Letterboxd

Dizi takip uygulamalarının film versiyonu. Yerli yabancı her türlü filmi bünyesinde barındırdığı için film arşivi oluşturabilirsiniz. Bu yıl kaç film izlediğinizi gösteren bir kısmı da bulunuyor. Ayrıca listeler kısmında yeni filmler keşfedebilirsiniz. Türkiyede çok bilinmiyor ama kullanan belirli bir kesim var.

Profilim: https://letterboxd.com/bluenchanter/

4- Uzak Doğu yapımları için: MyDramaList

Güney Kore ve Japonya yapımları izlemeyi seven biriyseniz MyAnimelist'in uzak doğu versiyonu olan MyDramalist'i de deneyebilirsiniz. Explore kısmından güzel şeyler bulduğum için burayı da aktif olarak kullanıyorum.

Profilim: https://mydramalist.com/profile/bluEnchanter

5- Oyunlar için: Grouvee

Grouvee diğerleriyle aynı mantığa sahip. Bu yüzden uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Oynadığınız oyunları burada arşivleyebilirsiniz. Sitenin sevdiğim bir özelliği Steam hesabınızı ayarlardan eklerseniz otomatik olarak bütün oyunları kütüphanesine ekliyor. Buna benzer çok site var ama PC ve Konsol oyunları dışında eski NES, SNES, hatta Atari 2600 oyunları dahi veritabanında bulunduğu için burayı kullanıyorum.

Profilim: https://www.grouvee.com/user/Bluenchanter/

6- Müzikler için: Last.fm

Eskiden çok kullanılsa da şuan pek kullanan yok. Ama Spotify'da çalınanları otomatik olarak eklediği ve uğraştırmadığı için hala bu siteyi kullanmaya devam ediyorum. Bu ay ne dinlemişim diye bakmak için arada sırada hala giriyorum.

Profilim: https://www.last.fm/user/abdulkadirocal

7- Kitaplar için: 1000Kitap

Goodreads'i denesem de, onun kitap veritabanı daha geniş olsa da 1000Kitap'ta kaliteli ve aktif bir Türk topluluğu oluştuğu için okuduğum kitapları takip amacıyla burayı kullanıyorum. Kaldığım sayfaları işaretleyerek ayraç olayını bıraktım. Ayrıca yıllık okuma hedefi gibi bir özellik olması okuma isteğinizi arttırıyor. Hedefinizi gerçekleştirmek için günlük kitap okuyorsunuz. Diğerlerinde olduğu gibi keşfet özelliği bunda da var.

Profilim: https://1000kitap.com/Ocal
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo