Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Lee Jong-suk Sevenlerin İzlemesi Gereken 8 Kore Dizisi

07 Aralık 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Lee Jong-suk'un hayranıysanız, izlemeniz gereken sekiz dizisi.



1. School 2013 (2012)


School 2013 (2012) KBS'nin School serisinin beşinci sezonudur. Okul dizisiyle kariyerlerine başlayan Jang Hyuk, Kim Rae-won, Jo In-sung, Gong Yoo gibi birçok başarılı Koreli aktör gibi Lee'nin çığır açan rolü de popüler Kore antoloji dizisinde yer aldı. Günümüz lise öğrencilerinin zorbalık, intihar ve okulda şiddet gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıkları mücadelelerini anlatan bir gençlik dramasıdır.

Bu dizide Lee, Go Nam-soon adında bir lise öğrencisi rolünü oynuyor. Arkadaşları en iyi üniversiteye girebilmek için çok çalışırken, o geceyi yarı zamanlı işlerde çalışarak geçirir ve belli bir hırsı olmadan sadece liseyi bitirmeyi hedefler.

Bu dizideki rolüyle Lee, 2012 KBS Drama Ödülleri'nde En İyi Yeni Erkek Oyuncu ödülünü aldı.


2. I Can Hear Your Voice (2013)


Jang Hye-sung (Lee Bo-young) adlı bir kamu avukatının, diğer insanların gözlerinin içine bakarak zihinlerini okuma konusunda doğaüstü bir yeteneğe sahip bir lise öğrencisiyle karşılaşmasını konu alıyor.

Lise öğrencisi Park Soo-ha (Lee Jong-suk) on yıl önce babasının öldürülmesine tanık olduktan sonra zihin okuma yeteneği kazanır. Hye-sung bir genç olarak mahkemede ifade verene kadar ilk başta, babasının ölümü bir araba kazası olarak reddedildi. O zamandan beri Soo-ha, Hye-sung'a aşık olur.

Ancak on yıl sonra tekrar bir araya geldiklerinde, Soo-ha, Hye-sung'u beklediğinden tamamen farklı bulduğu için hayal kırıklığına uğrar. Çünkü sadece parayı önemseyen kayıtsız biri haline gelir. Yine de ikili, Soo-ha zihin okuma yeteneğinin yardımıyla ceza davalarını çözmek için yeniden bağlantı kurar ve birlikte çalışır.

Başlangıçta 16 bölüm olarak planlanan dizi, aldığı başarılı reytingler nedeniyle iki bölüm daha uzatıldı. Ayrıca Lee, performansıyla Kore Drama Ödülleri'nde erkek kategorisinde Mükemmellik Ödülü'nü kazandı.


3. Doctor Stranger (2014)


Doctor Stranger (2014), kandırılıp Kuzey Kore'ye gönderilen Park Hoon (Lee Jong-suk) ve babası Park Cheol (Kim Sang-joong) ile başlıyor. Babası öldükten sonra Park Hoon, sevgilisi Song Jae-hee (Jin Se-yeon) ile daha iyi bir hayat yaşamak için Güney Kore'ye sığınmaya çalışır.

Aşıklar bir şekilde ayrılır ve Park Hoon, Jae-hee olmadan Güney Kore'ye gelir. Güney Kore'de Park Hoon, Myungwoo Üniversite Hastanesinde doktor olarak çalışmaktadır. Orada tam olarak Jae-hee'ye benzeyen Doktor Han Seung-hee ile karşılaşır.

Drama, özellikle 400 milyon izlenmeye ulaştığı Çin'de uluslararası alanda büyük bir başarı elde etti.


4.Pinokyo (2014)



Pinokyo'da Park Shin-hye ile birlikte yer aldı alan aktör, Ki Ha-myung rolünü canlandırdı. Babası Ki Ho-sang, bir kurtarma girişimi sırasında birkaç adamıyla birlikte bir fabrika patlamasında ölen bir itfaiye ekibinin kaptanıdır.

Medya reyting davasını sansasyonel hale getiriyor ve adamlarının ölümünden Ho-sang'ın sorumlu olduğunu iddia ediyor. Medya çılgınlığı nedeniyle Ki ailesi tüm ülke genelinde alay konusu olur.

Ho-sang'ın karısı, bir uçurumdan atlayarak kendini ve Ha-myuung'u öldürür. Neyse ki Ha-myung kurtarılır ve Choi Dal-po'ya farklı bir kimliğe bürünür.

Bir dahi olmasına rağmen, cepheyi korumak için aptal numarası yapıyor. Daha sonra uzun süredir kayıp olan kardeşini bulmak ve babalarının adını temize çıkarmak için bir televizyon haber muhabiri olur.

Pinokya yayınlandığı ilk anda büyük popülerite elde etti ve bölüm başına 280.000 Dolar'a Çin'e satıldı.


5.W (2016)

üper zengin ve “W” isimli webtoondan bir karakter olan Kang Chul (Lee Jong Suk) ile gerçek dünyada bir cerrah olan Oh Yeon Joo (Han Hyo Joo) arasında yer alan aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Kang Chul yaşadığı dünyanın gerçek bir dünya olmadığını öğrenir.

W, Güney Kore'deki listelerde zirveye yerleşti. Lee Jong-suk, MBC Drama Ödülleri'nde Büyük Ödülü kazandı.


6. While You Were Sleeping (2017)


While You Were Sleeping'de Lee, rüyası aracılığıyla gelecekteki olayları öngörme yeteneğine sahip bir savcıyı canlandırıyor. Dizi, Lee'nin rol aldığı I Can Hear Your Voice ve Pinocchio'da da çalışmış olan Park Hae-ryun tarafından yazıldı.

Uyuduklarında geleceği görebilen üç genç yetişkinin etrafında dönen bir dramadır.

Lee, bu dizideki rolüyle 25. SBS Dizi Ödülleri'nde En Mükemmel Erkek Oyuncu ödülünü aldı.


7.The Hymn of Death (2018)


The Hymn of Death, Kore'nin ilk sopranosu Yun Sim-deok ile dahi oyun yazarı Kim Woo-jin arasındaki ilişkiyi anlatan, gerçek olaylara dayanan bir dizidir.

Yun, prestijli Tokyo Müzik Okulu'nda okuyan ilk Koreli oldu. Orada Japonya'da İngiliz edebiyatı öğrencisi Kim Woo-jin ile tanıştı ve ona aşık olsa da Kim zaten evlidir.


8. Romance is a Bonus Book (2019)


Romance is a Bonus Book, boşandıktan sonra kariyerine yeniden başlamak zorunda kalan 37 yaşındaki Kang Dan-i (Lee Na-young) hakkındaki bir hikayedir.

Kang Dan-i, bir yayıncılık şirketine geçici olarak destek ekibi üyesi olarak katılır. Şirketin baş editörü Cha Eun-ho (Lee Jong-suk) ise Dan-i ile uzun zamandır arkadaşıdır. Ancak Dan-i, arkadaşı Eun-ho'nun ona karşı romantik duygular beslediğinin farkında değildir..


Kaynak ve İngilizce Aslı — https://kajomag.com/kajopicks-8-k-dramas-starring-lee-jong-suk-you-should-watch/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo