Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Güney Kore neden bu kadar başarılı?

22 Eylül 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı

Güney Kore neden bu kadar başarılı hiç merak ettiniz mi?

Doğu Asya'da bulunan bu 50 milyonluk ülke 50 yıl öncesine kadar tarım ülkesiyken neden dünyanın en önemli güçlerinden biri haline geldi? Bunun cevabı Kore'nin ekonomik olarak büyük bir atılım yapmasında saklı.

Birçok çalışma, Güney Kore'nin yapısal dönüşümünü, ülkeyi dış pazarlara açmayı amaçlayan politika reformlarına bağlıyor. Gerçekten de, Güney Kore'nin ihracata yönelik politikaları, başarısının en önemli faktörlerinden biridir: Güney Kore şu anda dünyanın en büyük 10 ihracatçısından biridir ve ihracatının GSYİH içindeki yüzdesi 1995'te yüzde 25,9'dan yüzde 25,9'a yükselmiştir. 2012'de bu %56,3 olmuştur.

Güney Kore'de uluslararası ticaret ve sanayileşmedeki artışa iki ek faktör katkıda bulunmuştur:

  • İş ortamında iyileşme
  • İnovasyon ve yatırımı teşvik eden politikalar



Bunlar dışında üstün çalışma etiğinin ve akademik başarıya inanılmaz derecede yoğun vurgu yapılması da bu başarının en önemli nedenlerinden biridir. Etrafındaki ülkelerle yaşadığı güçlü rekabet ve Japonya tarafından bir daha asla yıkılmama kararlılığı bunu oluşturan birkaç bileşenden biridir. Almanya'nın aksine, II. Dünya Savaşı sona erdikten ve Japonya'nın 50 yıllık Kore işgalinden sonra G.Kore'ye para ve yardım akmadı. Çevresindeki büyük düşmanlardan dolayı Korelilerin daha azimli ve çalışkan "olmak zorunda" olduğunu söylemek çok da yanlış bir fikir olmaz. 
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo