Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Tarihin en yaşlı seri katili olan Sırp büyükanne, Baba Anuyka'nın hikayesi

03 Mayıs 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Baba Anuyka olarak bilinen Anna Draksin, zehirli bitkiler ile cıva ve arseniği karıştırarak "aşk iksirleri" yapan siyah başörtülü ve siyah elbiseli yaşlı bir kadındır. Bu yaşlı kadın, tarihin en korkunç seri katillerinden biri olarak kabul edilmektedir.



Baba Anuyka , kadınlara “aşk iksiri” satan siyahlar içinde yaşlı bir kadındır. Bu iksirler ile aile hayatındaki sorunları çözdüğünü iddia etmesine rağmen aslında içinde zehir bulunan iksirler hazırlıyordu.

Draksin, 20 yaşında, gösterişli bir Avusturyalı subay tarafından baştan çıkarıldıktan sonra erkeklerden nefret etmeye başladı. İkili arasındaki ilişki uzun sürmedi: Subay kadını kırık bir kalp ve frengiden başka birşey vermedi. Bu olayın ardından Draxin, tıp ve kimyaya ilgi duymaya başladı. Bir süre sonra tekrar evlenmesi üzerine bir süre bu işlerle uğraşmayı bıraktı. 20 yıllık bir evlilikten sonra kocası öldü. Draksin, kocasının ölümünden sonra Sırbistan'ın Vladimirovac köyünde bir laboratuvar kurdu ve çalışmalarına tekrardan başladı.

Yaşlı kadın kısa sürede şifacı ve bitki uzmanı olarak yaşadığı yerde ün kazandı. Genelde kocalarından şikayetçi olan kadınlara yardım ediyor ve kötü koca ve babaların ölmesini sağlıyordu. Draksin her zaman kurbanın kilosunu soruyordu. Kilosunu öğrendiği için insanları öldürecek arsenik dozunu net bir şekilde hesaplayabiliyordu. Büyükanne ayrıca gençlerin ordudan kaçmalarına da yardım ediyordu. Bu kişileri onlara onları öldürmeyen, ancak hizmet için uygun olmamalarını sağlayacak belirli bir doz zehir veriyordu.

Arsenik ve cıvayı karıştırarak "aşk iksirleri" hazırlıyordu



Bazı haberlere göre, kadın yakalanmadan önce 50 ila 150 kişiyi öldürdü . Gerçek şu ki, kurbanlarının eşleri her zaman otopsi yapmayı reddetti. O zamanlar, orta yaşlı bir adamın görünürde bir sebep olmaksızın öylece ölebilmesi hiç de şaşırtıcı değildi.

Anuika işi büyütmeye karar verdiğinde ölümcül bir hata yaptı. Büyükanne, Lyubina Milankova adında bir asistan tuttu. Bir noktada, asistan kocalardan birinin dozajını karıştırdı. Adam ölmeden önce hastaneye ulaşmayı başardı.

Aynı zamanda, arka arkaya iki zengin kocayı öldüren Anuika'nın düzenli müşterilerinden biri polis tarafından yakalandı. Kadın sorguya çekildi ve her şey için yaşlı kadını suçladı.

Anna Draksin için ilk duruşma 1914'te gerçekleşti. Draksin bu duruşmanın ardından beraat etti. 1929'da kadın zaten 90 yaşındayken ikinci kez tutuklandı. Savcılık idam cezası verilmesini talep etti, ancak mahkeme onu 15 yıl (yaşlılığı nedeniyle ömür boyu hapis) cezasına çarptırdı. Draksin, sadece sekiz yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı ve iki yıl sonra öldü.

Kaynak: https://www.popmech.ru/popmem/704063-posmotrite-kak-by-vyglyadel-internet-esli-by-on-stal-kartoy-mira/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo