Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

'Kai Byoui Ramune' İzleyenlerin Beğeneceği 6 Anime Önerisi

15 Nisan 2021

tarihinde Mavililer.com paylaştı
Dr. Ramune: Gizemli Hastalık Uzmanı, Aho Toro tarafından yazılan ve resimlenen bir Japon manga serisidir. Manga Temmuz 2018 - Eylül 2017 arasında yayınlanmıştır. Platinum Vision tarafından da Ocak-Mart 2021 arasında bir anime dizisi uyarlaması haline getirilmiştir.



Dizi modern tıbbın tedavi edemediği hastalıkla mücadele eden bir doktor ve çırağın hikayesini anlatır. Ramune adındaki bu doktor her zaman özgürce hareket eder, ağzı bozuktur ve doktor gibi bile görünmez. Fakat gizemli bir hastalıkla karşılaştığında, hastalarının derinlerde yatan sıkıntısının temel nedenini hızlı bir şekilde ortaya çıkarır ve onları iyileştirebilir.

Dr. Ramune'yi izlemiş ve onun gibi anime arayanlar aşağıdaki anime önerilerine göz atabilir.

1. Mayonaka no Occult Koumuin (Midnight Occult Civil Servants)


Bölüm Sayısı: 12
Yayınlanma Tarihi: Nisan 2019 - Haziran 2019


Arata, gece vardiyasındaki işine gittiğinde büyük bir sürprizle karşı karşıya kalır. Arata, dünyanın "Anothers" adlı esrarengiz yaratıklarla dolu olduğunu ve ofisinin insanları bu yaratıktan koruyan bir kuruluş olduğunu öğrenir. Ayrıca sadece Arata, dünyadaki diğer insanların aksine bu yaratıklarla iletişim kurabildiğini de keşfeder. Çevrelerinde sorunlar ortaya çıktıkça, herkes sadece onun sağlayabileceği yardım için bu acemiye muhtaç kalırlar.

"Geceyarısı Okült Devlet Memurları" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz bu anime daha çok bürokratik bir duyguya sahiptir. Fakat ruhlarda ve bunlarla başa çıkma yollarında dünyevi ve kültürel farklılıkları paylaşıyor. Bu anime serisinde doğaüstü olaylara daha bilimsel, zoolojik bir perspektiften bakacaksınız.


2. Shuangsheng Lingtan


Bölüm Sayısı: 20
Yayınlanma Tarihi: Ağustos 2016 - Ocak 2017


İkiz dedektifler Xiaotu ve Xiaohu doğaüstü olaylara odaklanan bir iş kurarlar. Fakat, sıradan gözüken bir "Doğaüstü" olayı araştırmaya başladıklarında, tuhaf olaylar serisi ortaya çıkmaya başlar. Bu amaçla, Xiaotu ve Xiaohu gerçeğe olan puslu yolu aydınlatmak için, attıkları her adımla zorluklukların üstesinden gelir.

3. Gegege no Kitarou (2018) (GeGeGe no Kitaro)


Bölüm Sayısı: 97
Yayınlanma Tarihi: Nisan 2018 - Mart 2020


GeGeGe no Kitarō, 1960 yılında Shigeru Mizuki tarafından yaratılan bir Japon manga serisidir. En iyi, tüm ana karakterlerin ait olduğu bir ruh-canavar sınıfı olan yōkai olarak bilinen folklor canlılarının popülerleşmesiyle bilinir.

GeGeGe no Kitarō, Japon folklorundan her türlü gizemli canavarı içeren eğlenceli bir küçük anime. Bazıları zararsız varlıklar, bazıları ise apaçık kısır yaratıklar! Dr. Ramune, çoğu insanın farkında bile olmadığı, farklı istek ve formlara sahip benzer yaratıklara sahiptir. Biraz daha yoğundur ama Dr. Ramune gibi dramatik anları mizahla harmanlayan bir yapıdadır.


4. Fushigi Dagashiya: Zenitendou


Bölümler: 2+
Yayınlanma Tarihi: Eylül 2020


Zenitendo, sadece şanslı insanların ulaşabileceği gizemli bir şekerci dükkanıdır. Mağazanın sahibi Beniko'nun önerdiği tüm şekerlemeler, alıcının dertlerine mükemmel bir şekilde uyuyor. Bununla birlikte, şekerin mutluluk veya talihsizlik getirip getirmeyeceği, şekerin doğru şekilde kullanılıp kullanılmayacağına bağlıdır.


5. Fukigen na Mononokean (The Morose Mononokean)



Bölüm Sayısı: 13
Yayın Tarihi: Haziran 2016 - Eylül 2016


Morose Mononokean, Kiri Wazawa tarafından yazılmış ve çizilen bir Japon manga serisidir. Anime televizyon uyarlaması Haziran'dan Eylül 2016'ya kadar yayınlandı. İkinci sezonu ise Ocak-Mart 2019'da yayınlanmıştır.

Ashiya lisedeki ilk yedi gününü kendisine yapışan youkai yüzünden revirde saplanmış hâlde geçirmiştir. "Mononokean" adlı bir çay odasının sahibinden yardım ister hâle gelir. Bu, bu dünyadan Ruhlar Diyarı'na giderken amaçsızcca gezinen youkailere yol gösteren Mononokean'ın asık suratlı sahibini içeren bir hikâyedir.

6. Muhyo to Rouji no Mahouritsu Soudan Jimusho (Muhyo & Roji's Bureau of Supernatural Investigation)


Bölüm Sayısı: 12
Yayınlanma Tarihi: Ağustos 2018 - Ekim 2018

Doğaüstü Araştırma Bürosu, sıradan hiçbir insanın kendi başına anlayamayacağı vakaları ele alıyor. Güçlü şeytan kovucu Muhyo ve çırağı Roji, gaddar ruhlar, intikamcı canavarlar ve asalak hayaletler ile mücadele eder. Bir hayaleti ortadan kaldırmak yeterli değildir - bunları yargılamanız ve doğru kararı vermeniz gerekir. Seri, Yoshiyuki Nishi tarafından yazılan ve resimlenen bir Japon manga serisidir. Dizi, Kasım 2004'ten Mart 2008'e kadar Shueisha'nın Haftalık Shōnen Jump'ında yayınlanmıştır.


Kaynak: https://honeysanime.com/6-anime-like-kai-byoui-ramune-dr-ramune-mysterious-disease-specialist-recommendations/

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo