Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Twitch, PogChamp emojisini kaldırdı

07 Ocak 2021

tarihinde Abdulkadir paylaştı

PogChamp, Twitch'te en çok kullanılan emojilerden biri. Bu emojinin çıkış kaynağı olan Ryan "Gootecks" Gutierrez'in Washington'da ortaya çıkan protestolardan sonra attığı tweetler, Twitch'in emojiyi kaldırmasına sebep oldu. 


Söz konusu tweet ise Gutierrez'in Kongre binasında vurularak öldürülen bir kadına atıfta bulunarak insanları isyana teşfik etmesi.


Çeviri: "Bugün Kongre Binası'nda idam edilen kadın için iç karışıklık çıkacak mı yoksa #MAGAMartyr boşuna mı öldü?"

Birkaç saat sonra Twitch, Kongre Binası'nda olanlardan sonra PogChamp'in insanları daha fazla şiddete teşfik ettiğini gerekçe göstererek ösz konusu emojiyi kaldırma kararı aldı. Twitch yaptığı açıklamada "Pog'un kullanımının devamını istiyoruz - ekran görüntüsündeki kişiden veya kendisinden çok daha büyük bir anlama sahip, Twitch kültüründe de büyük bir yeri var ancak, görselin kullanılmasını sağlamaya devam edemeyiz." diyerek ifadenin artık kullanımda olmayacağını belirtti. 


ABD'de neler oluyor?

3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileşeceği Kongre oturumu sırasında Kongreye yürüyen binlerce gösterici barikatları aşarak binaya girdi. Polisle yaşanan çatışmalardan kısa süre sonra bazı göstericiler Senatoya girmişti. Protestolarda birçok kişi yaralandı. Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


PopChamp hakkında

Pog Champion veya Play of Game Champ olarak da bilinen PogChamp, Twitch'teki en eski ifadelerden biridir. PopChamp , hem gerçek hem de alaycı bir şekilde heyecan veya sürpriz ifade eden olaylar için kullanılır. PogChamp ekran görüntüsü 2010'da Cross Counter TV adlı YouTube kanalında Gootecks olarak bilinen profesyonel Street Fighter oyuncusu Ryan Gutierrez'in şaşkın ifadesinden alınmadır. 


GÜNCELLEME: 
PogU ve WeirdChamp dahil bütün PogChamp varyasyonları da kaldırıldı.

Kaynak: 
https://kotaku.com/twitch-removes-pogchamp-emote-1846005505
https://knowyourmeme.com/memes/pogchamp
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo