Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Undone: Amazon Prime'da izleyebileceğiniz kaliteli bir dizi (İnceleme)

11 Kasım 2020

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Merhaba sevgili Mavililer okuyucuları. Bugün sizlere Amazon Prime Video'da izlediğim efsane bi diziden bahsedeceğim. Netflix'de yayınlansa herkesin konuşacağı bir diziyken sırf Prime'da yayınlanıyor diye kıyıda köşede kalmış bir yapım olduğunu düşünüyorum. Halbuki hem konusu çok güzel, hem oyuncu kadrosu şahane hem de estetik açıdan diğerlerinden çok farklı. 
 


Konu
Dizinin ana karakteri küçükken babasını kaybetmiş biri olan Alma. Alma'nın bir de yakın zamanda evlenecek olan küçük kardeşi var. Alma araba sürerken dikkatini kaybediyor ve bir kaza geçiriyor. Kazanın ardından da gözlerini hastanede açıyor ve özel güçlerinin olduğunu fark ediyor. Konudan daha fazla bahsetmek istemiyorum çünkü anlatarak izleme keyfinizi kaçırmak istemiyorum. 



Estetik
Dizi gerçek görüntülerle çekildikten sonra üzerine 3D efektler, 2D efektler ve yağlı boya çizimleri eklenmesi sonucunda ortaya çıkıyor, basit haliyle rotoskop animasyon olarak da tanımlayabiliriz. Dizi, rotoskop animasyon denilen bir yöntemle hazırlanmış. Yani oyuncularla gerçekten çekiyorlar, daha sonra da çizerler oturup her bir kareyi boyuyor. Bunun üzerine de 3D ve 2D efektler uygulayarak son haline getiriyorlar. Kamera arkasını izlerseniz daha iyi anlarsınız. Karakterlerin arkaplanlarını da ressamlara sulu boya yaptırarak hazırlatmışlar. Ekşi Sözlük'de bir yazarın hesalamasına göre dizinin 1 dakikası için ortalama 840 kare boyanıyor. Gerçekten deli işi. 
 
 

Oyuncu Kadrosu 
Başrolde Alita: Savaş Meleği ve Labirent serisinden tanıdığımız Rosa Salazar var. Breaking Bad ve Better Call Saul'dan tanıdığımız Bob Odenkirk'de Alma'nın ölen babasını canlandırıyor. Bunun dışında Daveed Diggs (Hamilton), Angelique Cabral, Constance Marie gibi oyuncular da var. Benim en garibime giden ergenlik dizimiz Teen Wolf'da oynayan Tyler Posey'nin rahibi canlandırması oldu. 


Sonuç
Undone hem tarz olarak hem de konu olarak çok farklı bir dizi. Zamanda yolculuk konseptini seviyorsanız, dizinin estetik tarzı hoşunuza gittiyse ve biraz beynim zorlansın diyorsanız bi şans vermeniz gerekiyor.

Forum'da okumak için: https://forum.mavililer.com/d/175
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo